Hoe ziet een traject eruit?

1. Kennismaking

Een coachingstraject begint bij mij altijd met een kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Het is een informeel gesprek van ongeveer 45 minuten, waarin we elkaar leren kennen en bespreken wat het vraagstuk is waaraan je wilt werken. Omdat een coaching traject heel persoonlijk is, vind ik het belangrijk dat er een wederzijdse klik is. We behandelen dingen die soms kwetsbaar en spannend zijn, daarom is het essentieel dat jij je begrepen, gesteund en op je gemak voelt bij mij en dat ik ook het gevoel heb dat ik de juiste persoon ben om jou verder te helpen. Naast informatie over mijn werkwijze, informeer ik je ook over de investering in tijd en de kosten van een coachingstraject wanneer we met elkaar in zee zouden gaan.

2. Opstellen van jouw doelen

Als we besluiten om samen verder te gaan ontvang je van mij een intake-formulier, met daarop een aantal vragen die ons helpen het traject zo effectief mogelijk in te richten. Zoals: ‘wat is je coachvraag’, ‘wat zijn je concrete doelen’ en ‘wanneer is het traject voor jou geslaagd’? Tijdens het proces houden we constant focus op jouw vraag en jouw doelen. Als je het lastig vindt om zelf de juiste coachvraag en doelen te formuleren, dan kunnen wij hier ook samen naar kijken tijdens de eerste sessie(s).

3. De duur van het traject

Ieder coachingstraject is individueel en op maat gemaakt, omdat geen mens en geen situatie hetzelfde is. Het kan zijn dat we aan 4 gesprekken genoeg hebben, maar het kunnen er ook 10 zijn. Ik begeleid jou net zo lang als nodig is om weer helemaal in je kracht te komen. Zodra je coachvraag en doelen duidelijk zijn, geef ik een indicatie van het aantal gesprekken dat nodig zal zijn. Dit kan gedurende het traject, in overleg, naar beneden of boven bijgesteld worden.

4. Einde van het traject

Het coachingstraject komt ten einde als jouw doelen behaald zijn. Als jij het gevoel hebt dat jouw vraagstuk is opgelost en je genoeg handvatten hebt om er zelf verder mee aan de slag te gaan. Na een traject voel jij je krachtiger, zelfbewuster en heb je meer inzicht in je eigen kwaliteiten en valkuilen.

- Mijn werkwijze